Wat vooraf ging...

Op 2 januari 1977 (reeds 35 jaar geleden) opende Natuurkost (nu gekend als Het Natuurhuis) zijn deuren op de Bredabaan in Merksem.  Al gauw werd het kleine dieetwinkeltje uitgebreid met biologische voeding, natuurlijke cosmetica, kruiden en voedingssupplementen, want wie biologisch eet, wil zich ook met natuurlijke producten verzorgen en versterken. Omdat Jacq en Josée het belangrijk vonden hun klanten deskundig te begeleiden, werden er jarenlang curcussen gevolgd in binnen- en buitenland.

Stilaan barstte het winkeltje uit zijn voegen en werd er verhuisd.  Zij vonden een geschikt pand, om de hoek, in de Oude Barreellei.  Er was plaats om zelf te produceren en de eerste biologische broden en koeken werden gebakken.  De biologische sector groeide en ook "Natuurkost" groeide mee.Na 12 jaar verhuisden ze naar een groter pand in de Eethuisstraat 136 - 140.

 

Natuurkost stond voor:

- Biologische verse droge voeding
- Biologisch brood en gebak uit eigen bakkerij
- Dieetvoeding & voedingssupplementen
- Natuurlijke cosmetica & verzorgingsproducten
- Green Sleep: een ecologische- en ergonomisch slaapsysteem (geinteresseerden kunnen meer info vinden op www.greensleep.be
 
Daar "Natuurkost" de lading van de activiteiten niet meer dekte, werd er in 2004 "Natuurkost" omgedoopt in "Het Natuurhuis".
Ondertussen waren ook de zoons Raf & Dieter het team komen versterken en groeide de ambitie om een 2de winkel te openen in Antwerpen.  Na een lange zoektocht was het in oktober 2004 zover.  In de Otto Veniusstraat, een zijstraat van de Meir, het  commerciële centrum van Antwerpen, vonden zij een pand dat volledig aan hun eisen voldeed:
- Centrale ligging
- Voldoende oppervlakte
- Nabij gelegen parking
- Plaats voor een fietsenstalling
- Vlakbij het openbaar vervoer
Met volle moed begonnen ze aan de verbouwingen en op 21 maart 2005 opende Het Natuurhuis Antwerpen zijn deuren.
 
 Alles wordt in onze eigen keuken bereid (vegetarisch, biovlees, biovis, biogroenten,...).  Dit zorgt voor een goed gevulde versstoog met dagelijks nieuwe, verse, biologische gerechten om mee te nemen.
Het Natuurhuis Antwerpen biedt alles wat in Het Natuurhuis Merksem is behalve Green Sleep.  Neem gerust een kijkje op www.hetnatuurhuis.be
Roselien heeft op de 1ste verdieping bij de herboristerie een gezellig, natuurlijk schoonheidssalon "Natuurlijk Mooier".  Zij is Dr. Hauschka therapeute, maar ook voor Anne-Marie Borlind, Sea of Life, Dr. Fix kan u bij haar terecht, voor een gezichtsverzorging, pedicure, een ontspannende massage en zoveel meer.  Dit is de plaats voor natuurlijke verzorging in Antwerpen.
Kathleen baat het ecologisch kapsalon "Natuurlijk Mooier" uit op de 2de verdieping.  Zij werkt uitsluitend met het merk "Organic" (Tints of Nature genaamd bij ons in de winkel).  Hier heeft u ook de keuze in de zomer uw haren op het terras te laten knippen, brushen of kleuren. Zowel in het schoonheidssalon als in het kapsalon, wordt er zeer deskundig en met de beste produkten verzorgd.
Het Schoonheidssalon, Kapsalon en Herboristerie zijn te bereiken met de trap of lift (ook voor anders validen toegangkelijk).
Bezoek de website www.natuurlijkmooier.be voor meer informatie (enkel via telefonische afspraak).
 
Maar alles evolueert...
In februari 2012 start Kris de webshop Natuuraanhuis.  Zo kunnen produkten over heel België en Nederland aangeboden worden.  U heeft de keuze uit meer dan 3000 producten:
- Glutenvrij
- Suikervrij
- Natriumarm
- Supplementen
- Natuurcosmetica
- Enz...
Als u voor 12u 's middags heeft besteld, wordt dit de volgende dag voor 12u 's middags bij u thuis geleverd (enkel in België en niet in het weekend)

Ook in de zomer van 2016 staat er heel wat te gebeuren!!  We openen niet alleen in Hopland een biologische bistro waar er dagelijks verse soepen, biologische gerechten, sapjes, enz… op de kaart staan, maar ook onze 3de winkel in de Verlatstraat in Antwerpen.  Gelegen op het Zuid tussen het Museum van Schone Kunsten en de Vlaamse Kaai gaan we een totale winkeloppervlakte voorzien van 985m2, 14 ondergrondse parkeerplaatsen en 27 fiets staanplaatsen. 

Hou deze site en Het Natuurhuis zeker in de gaten want er zijn nog een hoop ideeën voor in de toekomst...