Te hoge cholesterol? Start met een cholesterolarm dieet!

Cholesterolarme producten Natuur Aan Huis

Hoewel cholesterol een zeer nuttige stof voor het lichaam is, heeft cholesterol vaak een negatieve connotatie. Dat komt omdat mensen met een te hoog cholesterolgehalte meer kans hebben op hartaanvallen en hersenbloedingen. Toch kan je het teveel aan cholesterol gemakkelijk inperken aan de hand van een cholesterolarm dieet. Bij Natuur Aan Huis vind je daarom heel wat cholesterolarme producten voor lekkere en cholesterolarme maaltijden!

Wat zijn de gevolgen van een te hoge cholesterol?


Cholesterol
is een vet dat onontbeerlijk is voor de aanmaak van tal van hormonen, galzuren en de celwanden in ons lichaam. De cholesterol in ons bloed is gedeeltelijk afkomstig uit onze voeding (30%) en van de lever (70%). Over het algemeen gaat men ervanuit dat het cholesterolgehalte bij volwassen lager dan 2g/l zou moeten zijn.

Vooral wie een te hoge cholesterol heeft, gecombineerd met andere afwijkingen, zoals een hoge bloeddruk, zwaarlijvigheid, roken en diabetes, loopt gevaar. In deze gevallen kan een te veel aan cholesterol de bloedvaten doen vernauwen, wat uiteindelijk kan leiden tot een hartaanval of hersenbloeding.

Aangezien onze voeding over het algemeen te vet is, kan je het teveel aan cholesterol echter vrij eenvoudig doen dalen door minder vet te eten en een cholesterolarm dieet te starten. 

Je cholesterol verlagen met een cholesterolarm dieet

Een cholesterol dieet betekent niet alleen minder vetten opnemen, maar vooral dierlijke vetten, zoals vlees, boter en volle melk vermijden. Deze verzadigde vetten zijn immers verantwoordelijk voor een hoog cholesterolgehalte. Plantaardige oliën en zachte margarines kunnen wel nog, op voorwaarde dat het vetgebruik beperkt blijft. Eet daarnaast voldoende peulvruchten, granen en noten; die bevatten veel vezels en pectine waardoor de cholesterol verlaagt. Daarnaast zijn er tal van voedingssupplementen rijk aan Omega 3 en andere actieve bestanddelen die je kunnen helpen je cholesterolspiegel onder controle te houden.

Om je ervan te verzekeren dat je niet te veel cholesterol binnenkrijgt, kan je bij Natuur Aan Huis tevens enkele lekkere cholesterolarme producten bestellen voor een heerlijke cholesterolarme maaltijd.

Cholesterolarme producten filter Natuur Aan HuisCholesterolarme producten bestellen bij Natuur Aan Huis

Onze cholesterolarme producten kan je gemakkelijk vinden door de allergieënfilter te gebruiken en te filteren op ‘cholesterolarm’. Op die manier zullen onder alle productcategorieën enkel cholesterolarme producten verschijnen en ben je er zeker van dat je geen producten koopt die veel cholesterol bevatten.

Wil je cholesterolarme producten bestellen, dan klik je bij het product van jouw keuze op ‘in winkelwagen’. Als je klaar bent met shoppen, klik je rechts bovenaan op ‘afrekenen’. Wie reeds een account bij Natuur Aan Huis heeft, kan meteen de bestelling plaatsen en betalen. Wie nog geen account heeft, kan er eentje aanmaken en nadien afrekenen. Als je voor 12u bestelt, krijg je jouw cholesterolarme producten via Bpost de volgende werkdag bij je thuis afgeleverd!

Voor meer informatie omtrent de betaling, de leveringen, de verzendkosten en het opvolgen van je bestelling kan je op de klantendienst pagina terecht.

 

> Ga naar de Natuur Aan Huis webshop