Lactose intolerantie? Kies voor een lekker lactosevrij dieet!

Lactose intolerantie

Lactose intolerantie komt gelukkig niet zo heel vaak voor, maar als je aan een lactose allergie lijdt, kan het soms aardig wat moeite kosten om elke dag weer gezond en afwisselend lactosevrij te eten. Daarom heeft Natuur Aan Huis een uitgebreid gamma lactosevrije producten, om altijd te genieten van een lekker lactosevrij dieet!

Wat is lactose intolerantie?

Bij mensen die aan lactose intolerantie lijden, kan het enzym lactase de lactose permanent of tijdelijk niet afbreken. Dit gaat meestal gepaard met buikpijn, krampen, een opgezette buik, winderigheid en soms diarree.

Hoewel lactose intolerantie niet zo vaak voorkomt, is het voor de mensen die aan een lactose allergie lijden niet eenvoudig om elke dag lekkere en gezonde lactosevrije maaltijden te bereiden. Lactose komt immers voor in heel wat producten zoals moedermelk, koemelk, paardenmelk, geitenmelk, melkproducten en voedingsproducten met toegevoegde melkbestanddelen.

Gelukkig kan je dankzij Natuur Aan Huis en enkele handige tips elke dag lekker en gevarieerd lactosevrij dieten!

Een lekker lactosevrij dieet

Meestal is het bij lactose intolerantie niet nodig om helemaal geen melkproducten meer te eten of drinken. Producten die mensen met een lactose allergie best vermijden zijn zure room, ijs, yoghurt en koffiemelk, omdat deze producten zeer veel lactose bevatten. Wie lactose intolerant is, kan wel kleine hoeveelheden lactose eten, zonder klachten als gevolg. Een beetje Zwitserse kaas, boter of plattekaas kan dus wel.

Je kan echter ook kiezen voor een lactosevrij dieet met alleen meer lactosevrije producten. Bij Natuur Aan Huis vind je bijvoorbeeld heel wat lekkere alternatieven voor de klassieke melkproducten. Hou je van kaas? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een lekkere lactosevrije pindakaas. Wie graag melk drinkt, vindt bij Natuur Aan Huis onder meer havermelk, havermelk met chocolade smaak, en zelfs kokosmelk. De zoetbekjes komen vast en zeker aan hun trekken met soja slagroom, lactose vrije room en heerlijke rijstdesserten met cacao.

Lactosevrije producten Natuur Aan Huis

Een lactosevrij dieet dankzij Natuur Aan Huis

Een lactosevrij dieet kan je gemakkelijk bereiden met onze lactose vrije producten. Deze producten kan je gemakkelijk vinden door via de allergieënfilter ‘lactosevrij’ aan te vinken. Op die manier zullen onder alle productcategorieën enkel lactosevrije producten verschijnen en ben je er zeker van dat je geen producten koopt die lactose bevatten.

Wil je lactosevrije producten bestellen, dan klik je bij het product van jouw keuze op ‘in winkelwagen’. Als je klaar bent met shoppen, klik je rechts bovenaan op ‘afrekenen’. Wie reeds een account bij Natuur Aan Huis heeft, kan meteen de bestelling plaatsen en betalen. Wie nog geen account heeft, kan er eentje aanmaken en nadien afrekenen. Als je voor 12u bestelt, krijg je jouw lactosevrije producten via Bpost de volgende werkdag bij je thuis afgeleverd.

Voor meer informatie omtrent de betaling, de leveringen, de verzendkosten en het opvolgen van je bestelling kan je op de klantendienst pagina terecht.

 

 

> Ga naar de Natuur Aan Huis webshop...