Natriumarm dieet: lekker eten zonder zout!

Natriumarm dieet: lekker eten zonder zout!

Bij de bereiding van voedsel wordt zout vaak als smaakmaker of conserveermiddel gebruikt. Natrium is een mineraal en is een onderdeel van dit zout. Natrium komt van natura voor in het menselijk lichaam, maar via ons voedsel krijgen we vaak te veel zout binnen, waardoor het lichaam het natrium niet altijd even vlot kan verwerken.

Vooral bij mensen met een te hoge bloeddruk, hartproblemen en nierproblemen is een teveel aan natrium een probleem. Daarom voorziet Natuur Aan Huis lekkere natriumarme producten voor een heerlijk natriumarm dieet!

Waarom een natriumarm dieet?

Een natriumarm dieet wordt vooral voorgeschreven bij een verhoogde bloeddruk en/of bij mensen met een zwak hart. Veel natrium in het bloed betekent immers een hogere bloeddruk, omdat natrium zich aan vocht bindt en het lichaam daardoor tegen hogere druk in moet pompen, wat op zijn beurt slecht is voor het hart. Daarnaast krijgen ook mensen met nierproblemen vaak een natriumarm dieet voorgeschreven en wordt een natriumdieet aangeraden bij aandoeningen waarbij zout in het lichaam overdreven weerhouden wordt, waardoor oedeem vorming ontstaat.

Wat is een natriumarm dieet?

Een natriumarm dieet betekent dat er voor de bereiding van maaltijd alleen producten gebruikt worden die heel weinig of geen zout bevatten.

 

Bij een natriumarm dieet vermijd je liefst allerhande broodproducten, ontbijtgranen en koffiekoeken. Ook kazen, boter, olie en kant-en-klare soepen en maaltijden bevatten meestal erg veel zout. Beperk tevens schaal- en schelpdieren, natriumrijke vleesproducten en bereid vlees zoals gehakt, worst, spek, salami, enz.

 

Een alternatief is om te surfen naar de website van Natuur Aan Huis en daar enkele lekkere natriumarme producten te bestellen. Daar vind je onder meer natriumarme bouillonblokjes, dieetzout zonder natrium, natriumarme muesli, natriumarm brood, etc.

Natriumarme producten vind je bij Natuur Aan HuisNatriumarme producten bestellen bij Natuur Aan Huis

Onze natriumarme producten kan je gemakkelijk vinden door op de homepagina te filteren op ‘natriumarm’. Op die manier zullen onder alle productcategorieën enkel natriumarme producten verschijnen en ben je er zeker van dat je geen producten koopt die gluten bevatten.

 

Wil je natriumarme producten bestellen, dan klik je bij het product van jouw keuze op ‘in winkelwagen’. Als je klaar bent met shoppen, klik je rechts bovenaan op ‘afrekenen’. Wie reeds een account bij Natuur Aan Huis heeft, kan meteen de bestelling plaatsen en betalen. Wie nog geen account heeft, kan er eentje aanmaken en nadien afrekenen. Als je voor 12u bestelt, krijg je jouw natriumarme producten via Bpost de volgende werkdag bij je thuis afgeleverd.

 

Voor meer informatie omtrent de betaling, de leveringen, de verzendkosten en het opvolgen van je bestelling kan je op de klantendienst pagina terecht.

 

 

> Ga naar de Natuur Aan Huis webshop...