Tarwe allergie? Kies voor een lekker tarwevrij dieet!

Tarwe allergieOvergevoeligheid aan tarwe komt vaak voor. Tarwe allergie is één van de meest voorkomende allergieën bij kinderen, maar kan eveneens bij volwassenen optreden. Omdat tarwe echter in heel wat producten en dranken voorkomt, is het voor mensen met tarwe allergie vaak moeilijk om altijd gevarieerd en gezond te eten. Gelukkig kan je dankzij Natuur Aan Huis heel wat smakelijke tarwevrije producten vinden, zodat je elke dag weer kan genieten van een lekker tarwevrij dieet!

Wat is tarwe allergie?

Een tarwe allergie ontwikkelt zich meestal op jonge leeftijd. Tegen de leeftijd van 3 à 5 jaar zijn de meeste kinderen er doorheen gegroeid, hoewel de allergie bij sommigen de rest van hun leven blijft bestaan.

Mensen met een tarwe allergie hebben een abnormale immuunreactie op één of meerdere eiwitten die aanwezig zijn in tarwe. Iemand met tarwe allergie heeft namelijk een specifieke antistof opgebouwd tegen één of meerdere tarwe eiwitten. Een allergische reactie zal optreden door de reactie van deze antistoffen tegen het albumine, globuline, gliadine, of lutenine eiwit in tarwe. Meestal treedt deze allergische reactie op tarwe heel snel op en kan je zelfs binnen de paar minuten allergische verschijnselen vertonen.

Een lekker tarwevrij dieet

Tarwe komt is aanwezig in heel wat producten, dus is het samenstellen van een tarwevrij dieet niet altijd zo eenvoudig. Wij helpen je alvast op weg.     

Een lekker tarwevrij dieet start met een gezond een evenwichtig ontbijt. Kies daarom voor havermoutpap, een schaaltje yoghurt, of tarwevrije cornflakes. ’s Middags eet je tarwevrij brood met kaas, hagelslag, jam, stroop, etc. Dankzij de broodmix kan je ook snel zelf tarwevrijbrood bakken. Lunchen kan tevens met een gezond en fris slaatje. Het diner stel je best samen uit voedzame groenten, aardappelen of rijst met een stukje vlees of vis. Ook tarwevrije pasta kan perfect. Je maaltijd afronden doe je met een lekker tarwevrij dessert, zoals pudding, kwark, yoghurt of roomijs.

Heb je honger tussen de maaltijden door, dan is een snack of tarwevrij tussendoortje zoals een rijstwafel, fruit, sesamkoekjes, of een tarwevrije mueslireep een aanrader.

Tarwevrije producten Natuur Aan HuisTarwevrije producten bestellen bij Natuur Aan Huis

Onze tarwevrije producten kan je gemakkelijk vinden door op de homepagina te filteren op ‘tarwevrij’. Op die manier zullen onder alle productcategorieën enkel tarwevrije producten verschijnen en ben je er zeker van dat je geen producten koopt die gluten bevatten.

Wil je tarwevrije producten bestellen, dan klik je bij het product van jouw keuze op ‘in winkelwagen’. Als je klaar bent met shoppen, klik je rechts bovenaan op ‘afrekenen’. Wie reeds een account bij Natuur Aan Huis heeft, kan meteen de bestelling plaatsen en betalen. Wie nog geen account heeft, kan er eentje aanmaken en nadien afrekenen. Als je voor 12u bestelt, krijg je jouw tarwevrije producten via Bpost de volgende werkdag bij je thuis afgeleverd.

Voor meer informatie omtrent de betaling, de leveringen, de verzendkosten en het opvolgen van je bestelling kan je op de klantendienst pagina terecht.

 

> Ga naar de Natuur Aan Huis webshop...