Vegetarische producten, laat je verrassen door de variatie

Vegetarische producten

Vegetarisch koken is populair. Koken met het beste dat de natuur ons te bieden heeft is hip! Kan het nog beter?

Vegetarisch koken met de juiste producten

Er zijn, in de westerse samenleving althans, heel wat misvattingen geweest over vegetarisch koken. Zo is er lang gedacht dat vegetarisch koken betekende dat vlees, vis en gevogelte kost wat kost moest vervangen worden door zogenaamde ‘vleesvervangers’. Gelukkig weten we nu beter en weten we dat vegetarisch koken perfect op zichzelf kan staan en we alle nodige stoffen uit vegetarische producten kunnen halen.

Vegetarisch koken op de juiste manier

Vegetarisch koken is dan misschien al wat de klok slaat, zonder de goede vegetarische producten zal u nooit tot een goed resultaat komen. Lekker vegetarisch koken is meer dan wat groenten en fruit combineren. En als je het gezond wil, moet je zien dat je lichaam dagelijks al de nodige bouwstoffen krijgt dan het nodig heeft.

Onze jarenlange ervaring leert ons dat we de nodige stoffen halen uit de verschillende vegetarische producten en door te variëren.

  • Eiwitten : Eiwitten zijn zeer belangrijk voor ons afweersysteem en de hersenen en zijn voornamelijk te vinden in zuivelproducten, maar ook sterk aanwezig in verschillende soorten bonen en fruit.
  • Vetten : Niet de populairste bouwsVergetarische producten Natuur Aan Huistof, maar wel nodig. Vooral te vinden in noten, zaden, soja en seitan.
  • Ijzer : Aanwezig in brood, graanproducten, verschillende groenten, peulvruchten en eieren.
  • B-vitamines : Veelvuldig in graanproducten, brood, peulvruchten maar ook in eieren, melk en melkproducten en kaas.
  • Koolhydraten : rijst, deegwaren, aardappelen

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk variatie is. Net zoals in de traditionele keuken trouwens.

Wat is vegetarisme?

Vegetariers eten geen vlees, vis, gevogelte of schaaldieren. Sommigen uit overtuiging of medische reden terwijl anderen geen vlees of vis eten uit ethische reden, ecologische overweging of er gewoon niet gek van zijn. Ze halen alle nodige bouwstenen uit al de rest van wat de natuur te bieden heeft. Dat is perfect mogelijk en bovendien gezond.

Vegetarisch eten voor iedereen

Vegetarisch eten is goed voor het lichaam. Ook voor niet-vegetariërs is vegetarisch eten een welkome afwisseling. De vegetarische producten zijn niet enkel een prima gezonde afwisseling maar bovendien heerlijk. Bekijk het ruime aanbod vegetarische producten hier.

 

> Ga naar de Natuur Aan Huis webshop