Natuur Aan Huis blog

 • Nog nooit kamutmeel gegeten? Je mist heel wat!

  Kamutmeel klinkt exotisch, en dat is het ook. Althans, dat was het tot in 1949, toen een Amerikaanse piloot die Egypte bezocht enkele zaadjes khorasantarwe in een graftombe – jawel – ontdekte en ze meenam naar huis. Sindsdien wordt kamutmeel (kamut is sinds 1990 de merknaam van khorasantarwe) overal ter wereld geproduceerd en verkocht. Wat er dan precies zo speciaal aan is? Een woordje uitleg.

  > Lees meer...

 • Last van rokershoest? Rokerssiroop biedt soelaas!

  We zijn allemaal weleens verkouden, met vervelende hoestbuien tot gevolg. Niets om je zorgen over te maken natuurlijk, want zo’n hoestjes waaien vanzelf weer over. Maar als je rookt, vaak ’s morgens moet hoesten en daarbij ook nog eens slijmen ophoest, is de kans groot dat je last hebt van rokershoest. En die zal niet uit zichzelf verdwijnen … > Lees meer...

 • Verschillende manieren om te koken met pompoenpitten

  Zonder pompoenen geen herfst! Niet alleen het vruchtvlees van deze oranje rakkers smaakt overheerlijk in comfort food – een heet pompoensoepje met currykruiden na een lange boswandeling, iemand? – ook de pitjes doen het super in de keuken. Hoe je dan precies kunt koken met pompoenpitten? Mogelijkheden à volonté! Een greep uit het uitgebreide aanbod … > Lees meer...

 • Kokosolie: gezond of niet? Het ultieme verdict!

  Kokosolie is een plantaardige vetsoort, maar ook een verzadigde. Terwijl de ene foodie er gretig mee frituurt onder het mom ‘lekker én gezond’, gaat de andere er toch liever iets minder kwistig mee om. En dan zijn er ook nog de mensen die kokosolie resoluut uit hun keuken weren. Wie heeft gelijk? Is kokoskolie echt zo gezond als sommigen beweren? Of is het niet meer dan een exotisch cholesterolbommetje?

  > Lees meer...

 • Wat te doen tegen heesheid? Deze middeltjes helpen

  Afgelopen festivalzomer heb je misschien te kampen gehad met heesheid. Heb je luidkeels meegezongen met je favoriete bands? Of kwam het door de vermoeidheid? Als je je stem verkeerd gebruikt, moeten je stembanden het bekopen. Maar ook maagzuur, stress of verkoudheid kunnen heesheid veroorzaken. We overlopen enkele middeltjes die je er zó vanaf helpen.

  > Lees meer...

 • Etherische oliën mogen niet ontbreken in je kast

  Etherische of vluchtige oliën zijn goed voor geest, lijf en leden. Of je de oliën nu rechtstreeks op je huid aanbrengt, inwendig gebruikt of aromatisch verspreidt, ze hebben een positieve invloed op je emotionele en fysieke welzijn. Dat is waarom etherische oliën niet mogen ontbreken in je kast.
  > Lees meer...

 • Waarom Japanners dol zijn op umeboshipasta

  De Japanse keuken heeft voor ons nog maar weinig geheimen. We verorberen indrukwekkende hoeveelheden make, nigiri en andere soorten sushi, we zijn kwistig met wasabi en we verrijken onze wokgerechten met bamboescheuten of smaakbommen zoals gedroogde shiitake-paddenstoelen. Toch mogen we onszelf niet te snel op de borst kloppen met onze culinaire kennis. Heb jij bijvoorbeeld al eens van umeboshipasta gehoord? Als dit ingrediënt geen belletje doet rinkelen, moet je zeker verder lezen, want de Japanners zijn er gek op. En terecht!
  > Lees meer...

 • Essenenbrood: het buitenbeentje onder de broden

  Een brood dat goed is voor kinderen, ouderen, sporters en studenten én dat een prima keuze is voor wie een hoge bloeddruk heeft of op zijn gewicht wil letten? Dat is essenenbrood. De bijzonder voedzame eigenschap van dit brood ligt ‘m in het feit dat het op zeer lage temperatuur bereid wordt, met gekiemde granen. De kwaliteit van de granen blijft zo optimaal behouden.
  > Lees meer...

 • Je gezondheidsproblemen bij de wortel aanpakken? Inuline helpt

  Wie gevoelig is voor stress heeft heel vaak ook last van spijsverteringsproblemen. Het klinkt minder onschuldig dan het in feite is. Een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur en constipatie zijn vervelende klachten die je slaap beïnvloeden en je vermoeien. Hoog tijd om het probleem bij de wortel aan te pakken. En dat mag je vrij letterlijk nemen, want inuline – niet te verwarren met insuline – is een stof die in de wortel van tal van planten voorkomt en een helende werking heeft op de spijsvertering en de bloedsuikerspiegel. Nog nooit van inuline gehoord? Lees dan vooral verder!
  > Lees meer...

 • Zoutarm eten en toch smullen? Het kan met dieetzout!

  Minder zout eten is een gezonde keuze die veel mensen aanspreekt. Maar wat als je om wat voor reden dan ook plots echt verplicht bent om een zoutarm dieet te volgen? Dan lijkt eten zonder zout vaak onbegonnen werk. Toch hoeft eten zonder zout absoluut niet smaakloos te zijn. Dieetzout is een gezond alternatief om duimen en vingers bij af te likken.  > Lees meer...

Artikelen 1 tot 10 van 257 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 26