Anti-allergie diëten

Een allergie, wat is dat eigenlijk? Een allergie is in feite een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen, allergenen genaamd. Deze allergenen komen vooral via luchtwegen en huid het lichaam binnen, waarna het immuunsysteem deze allergenen onschadelijk probeert te maken met een soms 'overdreven' allergische reactie. De klachten die gepaard gaan met een allergie (bijvoorbeeld een loopneus, tranende ogen, jeuk, benauwdheid, diarree, uitslag etc.) zijn niet afkomstig van de allergene stof zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen...

Anti-allergie diëten Natuur Aan Huis

De meest bekende allergie is ongetwijfeld hooikoorts, waarbij iemand allergische is aan pollen, gras- of boomsoorten. Maar daarnaast leiden ook heel wat mensen aan een voedselallergie. Zo komt het in West-Europa zeer frequent voor dat mensen allergische reacties vertonen voor bijvoorbeeld gluten, lactose en soja. Voedselallergieën kunnen heel wat frustratie opwekken, maar door middel van aangepaste diëten, specifieke maaltijdsamenstellingen en kortom een gezonde levensstijl kan je toch nog van elke hap die je neemt, genieten!

 

Allergievrije producten Natuur Aan HuisNatuur Aan Huis laat allergiepatiënten niet in de kou staan! Want bij Natuur Aan Huis vind je meer dan 5.000 producten, die je op verschillende allergieën kan filteren... Zo vind je steeds wel de juiste ingrediënten die beantwoorden aan jouw specifieke eetwijze, om zo ondanks je allergie toch te kunnen genieten van een overheerlijke, gezonde maaltijd!

 

Wens je meer informatie omtrent anti-allergie diëten? Neem dan zeker eens een kijkje op onderstaande pagina's: